Header Image

De kelder van Jones

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]In het najaar van 2018 gingen we met Theatergroep Kunakra ‘ondergronds’. Het stuk ‘De kelder van Jones’ van Chapman, J. / Lloyd, J. speelde zich namelijk af in de exclusieve atoom-schuilkelder van Geoffrey Jones.

Joris Brukx regisseerde dit stuk voor de tweede keer, en heeft er voor gezorgd dat er weer een dolkomisch verhaal op de planken stond!
Debutant Berry Jacobs in zijn rol als telefoonmonteur Joe Parker was een hele sterke nieuwkomer in ons gezelschap.[/vc_column_text][vc_column_text]

Het verhaal van “De kelder van Jones”

Het  verhaal speelt zich in de jaren ’80 af in de Londense wijk Northolt. De Engelse familie Jones bereidt zich voor om gedurende 3 weken in een atoomvrije kelder door te brengen. Geoffrey Jones, architect en parlementslid, heeft een kelder ontworpen die plaats moet bieden aan 6 personen. Geoffrey is er vast van overtuigd dat de atoomvrije kelder een absolute noodzaak is om te hebben met het oog op alle spanningen tussen Oost en West. Omdat de kelder naar zijn mening in de toekomst waarschijnlijk ook echt gebruikt zal moeten gaan worden, moet deze ook uitgeprobeerd worden. Een oefening die zo echt mogelijk moet lijken. Daarom  wordt er besloten om 3 weken in de kelder door te brengen samen met zijn vrouw,  baby Charles, de au-pair en zijn schoonmoeder.

De  dag is aangebroken dat de kelder betreden gaat worden en de laatste  werkzaamheden vinden plaats. Een telefoonmonteur is nog met wat bekabeling bezig en de plaatselijke melkboer brengt de laatste bestelling. Terwijl allen bezig  zijn en men op het punt staat om het luik te sluiten wordt door een samenloop van gebeurtenissen de hele oefening op de spits gedreven en krijgt alles een niet te stoppen wending…[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”7551″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]