Header Image

Schone schijn

In Oktober 2023 speelden wij: ‘Schone Schijn’!

-Keeping up appearances-

Na 4 jaar stonden de spelers van Kunakra eindelijk weer klaar om een avondvullend theaterstuk aan jullie te presenteren!
Onder leiding van Joris Brukx stonden we klaar om op 13 oktober 2023 het stuk Schone Schijn van Allard Blom in premiere te kunnen laten gaan.

Het stuk hebben we opgedragen aan Anny Slaats-Lange. Anny overleed in augustus 2022 toen we halverwege waren met de repetities voor Schone Schijn. Anny was mede-oprichtster van Kunakra, lid van het eerste uur. Ze is altijd actief als lid betrokken gebleven en speelde haar laatste rol in Foute Scouten.

Sanne Peters-Rit speelde haar debuut-rol als politieagente. En Astrid Vlaar stond als Rose voor het eerst bij Kunakra op de planken. Beide bleken een aanwinst te zijn voor onze vereniging!

Voor het eerst ook stonden we op de planken in de zaal van Myllesweerd te Mill. Schitterend om mee te maken, en ook een heel dankbaar publiek mogen ontvangen. We hopen hier snel nog eens te kunnen spelen.

Hyacinth Bucket, dat je uitspreekt als Bouquet, stelt alles in het werk om de wedstrijd Rozen kweken aan het Engelse hof te winnen. Je kent haar vast, als je haar legendarische openingszin hoort waarmee ze elk telefoongesprek opneemt: “The Bouquet Residence, the Lady of the house speaking.”
Haar man Richard moet deze nieuwe rozensoort mee kweken die hopelijk de naam ‘King Charles’ zal dragen. Daarmee wil Hyacinth haar intrede verzekeren in de Britse Royal Upper Class.
Natuurlijk is dit buiten haar andere familieleden gerekend zoals de flirterige Rose, de onverzorgde Daisy en luie, werkloze Onslow.
Ook de zenuwachtige buurvrouw Elisabeth draagt haar steentje bij om van deze voorstelling een dolkomische, doch stijlvolle theateravond te maken voor jong en oud.

Rolverdeling

Hyacinth – Marion vd Ven
Richard – Emile Arts
Daisy – Jade van Gaal
Onslow – Berry Jacobs
Rose – Astrid Vlaar
Elizabeth – Hannemiek Bakker
Bobby – Richard Verbeek
Robert / King Charles – Marc Thijssen
Postbode – Rogier Thijssen
Melkboer – Venant Lemmers
Politie – Sanne Peters-Rit
Hofmaarschalk – Piet Gerrits